Exemple de succes

Complexul terapeutico-educativ Hans Spalinger Cluj-Napoca

Complexul terapeutico-educativ pHans Spalinger entru copii cu dizabilităţi a fost înfiinţat la scurt timp după fondarea AHS Cluj (octombrie 2004). Complexul terapeutico-educativ cuprinde: un centru de zi, un centru de consiliere şi 4 clase de pedagogie curativă şi are ca scop integrarea educaţională şi socio-culturală a copiilor cu handicap mintal sever şi asociat de pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

Citeşte mai mult
Grădiniţa Specială Malteză

Grădiniţa Specială Malteză este singurul centru de zi din Cluj-Napoca, destinat copiilor cu dizabilităţi neuromotorii severe şi cu alte deficienţe asociate, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 9 ani, aparţinând unui ONG. Proiectul este acreditat de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi funcţionează din 1992 ca răspuns la necesitatea stringentă de dezvoltare a unor servicii de specialitate pentru prevenirea marginalizării şi abandonului şi pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate acestor copii. 

Citeşte mai mult
Unitatea mobilă de intervenţie

Unitatea Mobilă de Intervenţie la Domiciliu , formată din  trei echipe mobile, fiecare echipă având în componenţă asistent social, psiholog, kinetoterapeut şi asistent medical, activează în special în  comunitatile rurale din Judeţul Bacău şi este parte a  Centrului de servicii Sociale "Ghiocelul" - complex de servicii care acoperă necesităţile copilului cu dizabilităţi. Pe lânga Unitatea Mobilă de intervenţie, există  Serviciul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi (kinetoterapie, cultură fizică/ medicală, terapii alternative) şi Compartimentul de consilierea pentru persoanele cu TSA. 

Citeşte mai mult
Servicii integrate oferite copiilor in situatie de risc

Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi Cisnădie este singurul centru de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi acreditat şi licenţiat din judeţul Sibiu, care oferă servicii de consiliere socială şi psihologică individuală, suport material şi activităţi de grup pentru copii şi părinţi. Principalele obiective ale interventiei Centrului de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti Cisnadie sunt prevenirea separarii copilului de familia biologica si facilitarea accesului la servicii sociale, medicale si educationale în vederea integrarii socio-profesionale a beneficiarilor.

Citeşte mai mult
Scoala parintilor – compartiment de consiliere si sprijin pentru parinti si copii

Şcoala părinţilor  este un compartiment de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii - structură organizată ca modalitate de lucru in cadrul Proiectului “Prima prioritate: niciun copil invizibil” finantat de UNICEF, avand ca obiectiv general dezvoltarea capacităţilor parentale a familiilor in situatii de risc social, în vederea creşterii randamentului şcolar şi a îmbunătăţirii comunicării părinte - copil - şcoală.

Citeşte mai mult
Educaţie pentru o viaţă independentă
Proiectul Educaţie pentru o viaţă independentă se desfăşoară în cadrul unui centru de zi cu scopul de a  a facilita integrarea şcolară şi profesională a tinerilor şi adolescenţilor din familii defavorizate sau din instituţii de ocrotire şi este destinat adolescenţilor care au domiciliul în Cluj-Napoca sau în localităţile rurale apropiate de acest oraş
Citeşte mai mult
Clubul cu lipici
Cluburile cu Lipici au aparut in urma unei indelungate experiente de lucru cu copiii din familii si comunitati defavorizate, unde s-au evidentiat numeroase probleme si nevoi legate de dezvoltarea potentialului social, afectiv si intelectual al acestor copii. Aceste initiative au fost eficiente datorita parteneriatelor cu autoritatea locala, care au asigurat atat o parte din resursele necesare, dar au si oferit „ legitimare” unui demers venit din afara comunitatii locale. Rolul  lor este de a preveni abandonul si  institutionalizarea copiiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activitati de ingrijire, educatie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viata independenta, orientare scolara si profesionala etc pentru copii, cat si a unor activitati de sprijin, consiliere, educare etc pentru parinti sau reprezentati legali, precum si pentru alte persoane care au in ingriire copiii.
Citeşte mai mult
Retele comunitare pentru Prevenirea Abandonului Scolar . Retele PAS 2012-2013
Proiectul “Retele comunitare pentru prevenirea si combaterea abandonului scolar” este derulat de CRIPS in parteneriat cu UNICEF si cu DGASPC-uri din intreaga tara in cadrul Campaniei Nationale de Participare Hai la Scoala!, promovata de UNICEF. Scopul sau vizeaza îmbunatatirea accesului la educatie a tuturor copiilor si prevenirea abandonului scolar in comunitatile tinta. În cadrul acestui proiect s-a pus accentul pe formarea consultantilor locali si crearea unei retele la nivel comunitar precum si pe elaborarea de instrumente pentru referentii sociali si membrii acestei retele.
Citeşte mai mult
Previous 1 2 Next

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc