Cu ce oferte vin şcolile pentru elevii claselor pregătitoare

La Constanţa, pregătirile sunt în toi. Copiii care din anul şcolar următor vor intra în prima clasă a ciclului primar urmează să viziteze spaţiile în care vor învăţa. La rândul lor, şcolile ţin să se prezinte cât mai bine în faţa „bobocilor”,  dar şi a părinţilor acestora.  

Cereri pentru „Şcoală după Şcoală”

„Este bine pentru cei mici să vină la şcoală cu părinţii, să cunoască acest univers în care vor intra şi să nu se sperie. Din contră, să fie încurajaţi. Vor găsi o şcoală primitoare, cu săli frumos amenajate, cu cadre didactice apropiate şi foarte bine pregătite”, ne-a spus directorul-adjunct al Şcolii nr.24 „Ion Jalea”, prof. Ana Gheorghe. La această şcoală de top a Constanţei vor funcţiona  la clasa I cele şase clase actuale pregătitoare, iar în Consiliul de Administraţie al şcolii au fost aprobate cinci clase pregătitoare pentru anul şcolar viitor. De asemenea, în acest spaţiu este în derulare, din acest an, programul „Şcoală după Şcoală”, preferat în special de către copiii din clasa I. „Sunt părinţi care nu au cu cine să lase copiii acasă după cele trei- patru ore de curs şi atunci ne-am gândit să venim în sprijinul celor mici.  „Şcoală după Şcoală” este şi un program recreativ, cuprinde mai multe ore care să-i antreneze pe copii, să-i relaxeze, şi în acelaşi timp să le dezvolte anumite competenţe şi abilităţi specifice vieţii”, a completat managerul.

Părinţii, de la reticienţă la aprecieri

Aşadar, toţi copiii care au urmat clasa pregătitoare vor merge din toamnă în clasa I. Sunt doi ani de când funcţionează acest prim nivel de educaţie la nivelul primar, o clasă pregătitoare  la început contestată de unii părinţi. „Părinţii s-au arătat reticenţi pentru că nu au ştiut cam care este programa ce se va derula pe parcursul anului şi considerau că un elev de şase anişori, pe care i-ar fi împlinit în decembrie, nu ar fi fost apt, la cinci ani şi nouă luni, să înceapă alfabetul”, este de părere directorul Şcolii gimnaziale nr 28 „Dan Barbilian”, prof.dr. Mihaela Stan. Ulterior „am primit mulţumirile părinţilor şi ale elevilor. Aceştia sunt încântaţi de modul de abordare al cadrelor didactice, de confortul din şcoală”, a completat directorul.

711 clase pregătitoare şi întâi

Pentru anul şcolar 2014-2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a propus în planul de şcolarizare 305 clase pregătitoare, iar pentru clasa I, 306 clase. „O creştere a numărului de clase la clasa pregătitoare, comparativ cu anul şcolar anterior, de aproximativ 20 de clase”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, prof. Cristina Ivan. În perioada 24 februarie- 14 martie, vor fi depuse cererile de înscriere a copiilor la şcoala de circumscripţie, iar în perioada 25 martie - 4 aprilie va avea loc depunerea cererilor de către părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât unitatea de circumscripţie.

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc