Fundaţia Cuvântul Întrupat a iniţiat „Lecţia de inspiraţie” pentru copiii din Valea Oraşului - Galaţi

Model, mentor, exemplu, dascăl, părinte, profesor. Dacă ar fi să ne gândim care sunt oamenii care ne-au influenţat şi ne-au inspirat să devenim ceea ce suntem astăzi, cam acestea ar fi răspunsurile noastre. Din păcate, mulţi copii care cresc în familii vulnerabile sau disfuncţionale nu au pe nimeni în vieţile lor care să-i înveţe să viseze, să-şi dorească să crescă, să devină. De aceea, Fundaţia Cuvântul Întrupat a demarat proiectul „Lecţia de inspiraţie” pentru copiii din Valea Oraşului (Galaţi).

“Abordăm astfel o problemă identificată de mai mulţi ani de către Cuvântul Întrupat în cartier: lipsa de perspective viabile pentru viitor, pentru copiii şi adolescenţii din zonă, în contextul abandonului şcolar crescut şi al lipsei de modele pozitive, de urmat. Astfel, mulţi dintre tinerii care au abandonat şcoala, întrebaţi ce planuri de viitor au sau ce se gândesc să facă, răspund, aproape la unison: “Nimic!”. În aceste condiţii, a-i motiva, a-i provoca să se gândescă la viitorul lor şi a-i ajuta să identifice alternative este extreme de important”, afirmă David Chronic, coordinator Regional Europa-Africa, Word Made Flesh, membru fondator Fundaţia Cuvântul Întrupat.

Folosind metode specifice educaţiei non-formale, ne propunem să le oferim posibilitatea să-şi pună întrebări şi să caute răspunsuri, să ia atitudine în chestiuni legate de viitorul lor, să-şi dorească să finalizeze cursurile, să aibă o calificare. Astfel, organizăm întâlniri ale copiilor şi tinerilor cu diverşi profesionişti, oameni care îşi fac cu drag munca. Vor avea ocazia să discute cu un brutar, un bucătar, un om de afaceri, un profesor, un medic, un lucrător în construcţii, un poliţist, un antreprenor şi mulţi alţii. În măsura în care acest lucru va fi posibil, vom organiza şi vizite ale copiilor la locul lor de muncă, având posibilitatea să-i vadă “în acţiune” pe invitaţi. Vor afla de la fiecare dintre ei ce presupune să lucrezi în aceste domenii, care a fost drumul lor până aici, de ce este important să faci ceea ce-ţi place şi munca pentru care eşti înzestrat. 

Zilele trecute, copiii l-au întâlnit déjà pe primul dintre invitaţii “Lecţiei de inspiraţie”. Fotograf cu experienţă, Laurenţiu Iordache le-a vorbit copiilor despre pasiunea sa, despre necesitatea învăţării şi formării permanent atât ca profesionist, dar mai ales ca om, despre frumuseţea lucrului făcut cu bucurie, ca şi despre preţul pe care trebuie să-l plăteşti ca să-ţi împlineşti visul.

Credem că a-i sprijini să se ajute singuri şi a pune accent pe educaţie şi dezvoltarea potenţialului, sunt cele mai bune forme de ajutor pe care le putem oferi astăzi copiilor şi adolescenţilor în dificultate şi printre puţinele care pot rupe cercul închis al sărăciei moştenite şi al neputinţei învăţate. Fiecare copil poate să aibă astfel un viitor mai bun pentru sine şi pentru comunitatea în care trăieşte. 

 ********

Fundaţia Cuvântul Întrupat este, din 2001, o unealtă pusă la dispoziţia comunităţii locale. Sprijinim copiii să aibă un viitor mai bun, prin susţinerea educaţiei, dezvoltare personală, împuternicirea familiilor pentru a deveni stabile, încurajarea voluntariatului şi a implicării personale, conştientizarea membrilor comunităţilor noastre cu privire la problematica persoanelor vulnerabile şi mai ales a copiilor aflaţi în situaţii de risc.

Fundaţia Cuvântul Întrupat

Strada Dogăriei, nr. 111, Galaţi

0236-411695

www.cuvantulintrupat.com

info@cuvantulintrupat.com

foto 4.jpg

Articol publicat de:

FUNDAŢIA CUVÂNTUL ÎNTRUPAT

Anca-Aurora Chiosea

anca_aurora@yahoo.com

0236411695

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc