ONGFest 2014 – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România

ONGFest – Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România este un eveniment organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în cadrul programului Fondul ONG în România. Obiectivul general al Fondului ONG este consolidarea dezvoltării societății civile şi creşterea contribuției la justiția socială, democrație şi dezvoltare sustenabilă, acesta contribuind la obiectivele generale ale Granturilor Spațiului Economic European (SEE) şi norvegiene 2009-2014, de a reduce disparitățile economice şi sociale în Spațiul Economic European şi de a întări relațiile bilaterale între România şi statele donatoare Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Prin ONGFest 2014 susținem respectul față de diversitate. Fie că este vorba de diversitatea culturală, etnică, sexuală, religioasă sau de alte aspecte ce definesc identitatea umană. Credem în libertatea individuală şi colectivă, în exprimarea liberă a ideilor şi identității oamenilor.

Prin ONGFest 2014 sprijinim cunoaşterea, recunoaşterea şi acceptarea modului de a fi al diferitelor grupuri sau comunități.

De ce e diversitatea atât de importantă din punctul nostru de vedere? Pentru că este o formă de respect față de ceilalți. În istorie nu a existat vreodată o societate perfectă, unde indivizii să fie în totalitate egali. Majoritatea a dominat în general grupurile minoritare. Noi suntem de părere că lipsa promovării respectului față de ceilalți poate duce la un dezechilibru al valorilor în societate. Şi că fiecare are dreptul la liberă exprimare.

Tematica acestui an este promovarea diversității, a toleranței și a solidarității în combaterea discriminării și a discursului instigator la ură. ONGFest încurajează voluntariatul, participarea civică, antreprenoriatul social și inovarea civică.

 

Detalii despre program se gasesc AICI.

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc