Platforma Naţională Pentru Educaţie promovează modele de bună practică pentru reducerea abandonului şcolar

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC a publicat pe Platforma Naţională Pentru Educaţie primele zece modele de intervenţii care au avut loc la nivel local şi care au abordat, multidisciplinar, problematica abandonului şcolar. Ele pot fi consultate la adresa http://www.pentrueducatie.ro/exemple-de-succes/

 

În contextul actual al sistemului educaţional deficitar din punct de vedere al stabilităţii politicilor şi programelor, al mediatizării excesive a modelelor negative şi al statisticilor îngrijorătoare cu privire la rata de abadon şcolar, Platforma Naţională pentru Educaţie facilitează promovarea proiectelor şi metodelor de bună practică implementate cu scopul de a reduce absenteimul şi a preveni abandonul şcolar şi aşează pe hartă, serviciile oferite în vederea respectării dreptului la educaţie şi timp liber al copilului.

 

Modelele de intervenţie prezentate ca exemple de succes sunt iniţiate atât de instituţii publice cât şi de organizaţii neguvernamentale şi au fost evaluate de un Consiliu consultativ din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, Direcţiei Protecţia Copilului din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi persoanelor Vârstnice, UNICEF România, Ambasada Franţei în Romania, Universitatea Bucureşti, Consiliul Naţional al Elevilor, Institutul de Ştiinte ale Educaţiei, ARACIP precum şi ai unor organizaţii neguvernamentale cu programe în domeniul prevenirii şi combaterii abandonului şcolar.

 

„Abandonul şcolar este un fenomen complex, pentru care nu avem încă o reţetă de succes. Putem rezolva această problemă dacă împărtăşim cunoştinţele dobândite şi colaborăm, aducând împreună educaţia, domeniul social, autorităţile centrale şi locale, părinţii şi copiii, iar Platforma pentru Educaţie este o soluţie în acest sens. Trebuie să identificăm şi să promovăm bune practici, să împărtăşim studii şi să discutăm la nivel naţional. Având în vedere că educaţia reprezintă una dintre priorităţile Guvernului, suntem siguri că vom vedea progrese importante în anii care vor urma. Lucrând împreună, putem face din “educaţia pentru toţi” o prioritate naţională”, a declarat Doamna Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

 

Platforma Naţională pentru Educaţie este un proiect implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România, Ambasadei Franţei în România şi Organizaţiei World Vision şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEC) şi Direcţia Protecţia Copilului (DPC) din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Abonare newsletter

Recomandă

Promovează-ne

fonpc